"Communication is the key."

“Innovatieve communicatie van nu voor de specialisten van morgen”

Day(s)

:

Hour(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Wat?

MiXM! het communicatie event dat je niet wil missen. Een dag vol lezingen op het gebied van innovatie communicatie.

Waarom?

Van communicatieadviseurs tot vloggers. Allemaal op hun eigen manier innovatief. Zij gaan jou vertellen hoe jij de volgende stap kan zetten.

}

Wanneer?

Donderdag 23 maart 2017

15:00 – 19:00 uur

Waar?

Wildenborch 6,

1112XB, Diemen

Studenten

Sprekers

Bezoekers

Team

Programma

15:00 – Kick-off

Auditorium

16:30 – Isaura                          | ChristenUnie

17:00 – Larissa Hendriks      | Vlogger

17:30 – Frank Schoutens      | E-Wall

Regiekamer

16:00 – Workshop Fotografie

17:30 – Workshop Personal Branding

Living Lab

15:00 – Workshop Vloggen

17:00 – Mystery Guest

18:00 – Faye Price                 | Mise en Place

18:30 – Ricongeloofelijk       | Youtuber

 

 

 

19:00 – borrel

Sprekers

     

Larissa Hendriks

Larissa Hendriks is een enthousiaste studente van de opleiding Communicatie van hogeschool Inholland te Diemen waarvoor ze ook vlogt sinds een jaar. Haar nationaliteit is Nederlands, ze is 20 jaar oud, woonachtig te Zaandam en is op dit moment ook chief editor bij BLVD man.

Enthousiasme en een positieve instelling is iets waar je Larissa aan kan herkennen. Ze praat graag maar is ook een pietje precies. Het mooie aan haar is dat ze ondanks haar positieve instelling kritiek ook met open armen kan ontvangen.

Creatie maakt haar gelukkig. Of het nou om het vloggen gaat of editen, dat maakt niks uit, als ze maar creatief bezig mag zijn.

Rico Aloefa

Rico Aloefa A.K.A Ricongelooflijk is één van de meest invloedrijke comedians die actief is op social media anno nu. Met 50.000 volgens op Instagram, Facebook en YouTube bewijst hij dat ook.

Ricongelooflijk begon ooit met het maken van sketches op Kik ging vervolgens over op Instagram. Hij creëert vooral video’s die herkenbaar zijn voor jongeren, zoals struggles met zijn strenge moeder, skere vrienden en vervelende klasgenoten. Situaties waarin de meeste studenten/jongenren weleens terecht zijn gekomen.

De wereld van vloggers groeit en de concurrentie neemt dus toe. Dat vindt Ricongelooflijk een goede ontwikkeling, maar… “er zitten wel een paar rotte appels tussen,” zegt hij bij FunX. “Het is goed dat veel mensen vloggen, maar er zijn er ook veel die grappen forceren.”

Marcel van Baar

Marcel van Baar is 54 jaar oud. In 2004 werd bij  hem Leukemie geconstateerd. Door medicatie werd Marcel zijn immuniteitssysteem dusdanig aangetast dat er een virus is ontstaan in zijn hersenen. Door de gevolgen hiervan heeft hij problemen met waarneming en herkenning, ofwel een Agnosie. 

Ondanks deze nare gevolgen staat Marcel ontzettend positief in het leven. Op MixM komt Marcel wat vertellen over hoe hij communiceert, welke communicatiemiddelen hij gebruikt en hoe deze middelen door de jaren heen zijn veranderd. Marcel hoopt ons te inspireren en aan te zetten tot nadenken. 

Hoe kunnen wij, als toekomstige communicatieprofessionals, rekening houden met blinden en slechtzienden?

Frank Schoutens

Gastspreker Frank Schoutens is de medeoprichter van EWall. EWall is de manier om als student op te vallen in ‘het woud aan cv’s’. Een online, creatieve weergave van jouw beste kwaliteiten en competenties. Helemaal voor mensen in ons vak, de creative business, is dit de perfecte oplossing om jouw creativiteit te laten blijken! Je kunt je hiermee gemakkelijk onderscheiden.

“ Wat mij inspireert is (jonge) mensen helpen hun verhaal te ontdekken zodat ze een baan vinden waar hun talent, skills en ervaring het best tot zijn recht komen. Vanuit mijn achtergrond als docent op een media-opleiding ( MEM Inholland), is het mijn ambitie om studenten op een inspirerende manier kennis bij te brengen. Vanuit mijn functie als ondernemer is het mijn ambitie om diezelfde studenten een gezicht te geven. Wat is je verhaal? Wie ben je? En wat kun je betekenen voor anderen?”

“Studenten om mij heen zie ik worstelen met hun identiteit. Hun verhaal is in ontwikkeling. Hun (papieren) CV is vaak een flauwe afspiegeling van de werkelijkheid. EWall hebben wij ontwikkeld om de persoon achter het CV in beeld te brengen. Een creatief proces van met als doel: een sterk verhaal. Een verhaal dat niet statisch is maar telkens verandert.”

Jeroen Bottema

Jeroen is medewerker van Inholland. Sinds 2007 werkzaam bij het domein Onderwijs, Leren en Levensbeschouwing. Sinds 2008 is hij werkzaam bij het lectoraat eLearing als fellow en lid van het kernteam.

Hij is onderwijskundig medewerker en opleidingsdocent op het terrein van ICT-e, de didactische inzet van ICT in het onderwijs. Hij maakt onderdeel uit van de werkgroep ICT die verantwoordelijk is voor visie en beleid over de integratie van ICT-e in het curriculum van de lerarenopleiding.

Hiervoor was Jeroen opleidingsdocent aardrijkskunde en docent aardrijkskunde in het voortgezet onderwijs (vmbo, Dalton onderwijs). Jeroen heeft zich zijn hele studerende- en werkende carrière bezig gehouden met technologie en leren.

Jeroen doet veel activiteiten voor het onderwijs die hij bijhoudt in zijn edublog www.leervlak.nl

Jan Epema

BUKU hèt online platform dat mogelijk een einde zal maken aan het ouderwetse studiemateriaal. Jan Epema, CFO en co-owner van BUKU, weet er alles van. BUKU is een online platform waar uitgevers hun content kunnen presenteren, studenten makkelijk aan hun studiemateriaal kunnen komen en waar alle HBO/WO docenten GRATIS  toegang krijgen tot BUKU.

Epema: ‘Buku is een webbased applicatie. Als je internet hebt, kun je altijd bij je boeken. De IOS en Android applicatie zullen vóór de commerciële lancering beschikbaar zijn, waardoor offline lezen ook mogelijk is. En een student kan met één inlog bij alle studieboeken. Dus geen gehannes met studenten koppelen aan de boeken die hen zijn voorgeschreven. In de praktijk gebruiken ze niet-voorgeschreven boeken toch niet. Tegelijk is het juist makkelijk om van studie te veranderen.’

Faye Price

Faye Price haar nationaliteit is Nederlands, ze is 21 jaar oud, woonachtig te Amsterdam en is op dit moment projectmanager bij Mise en Place, ook is zij werkzaam voor Zwarte Koffie. Dit is een maandelijks terugkerend feest in de Paradiso.

Door haar enthousiasme en doorzettingsvermogen is zij op jonge leeftijd doorgegroeid binnen het bedrijf Mise en Place tot projectmanager. Zij ziet graag overal kansen in en houdt er van om de dingen met beide handen aan te pakken.

Gerrit Allink

Gerrit Allink zijn nationaliteit is Nederlands, woonachtig te Amsterdam. Na de geboorte van zijn eerste kindje heeft hij van zijn hobby zijn beroep kunnen maken, nu is hij grafisch ontwerper en fotograaf. Op de dag van vandaag heeft hij 22 jaar ervaring in dit vakgebied.

Naast fotografie heeft hij ook ervaring met jongeren als dansdocent en mentor.

Zijn grote passie voor fotografie is terug te zien in zijn foto’s.

Lara Ankersmit

Als Hoofd digitale media is Lara Ankersmit bij de NOS verantwoordelijk voor alle digitale en mobiele activiteiten. Ze geeft leiding aan de ontwikkeling van innovatieve producten en apps. Lara Ankersmit is begonnen als journalist, bekleedde ze later functies in advertising en publishing. Lara behoort tot de 50 meest inspirerende vrouwen in de technologiesector.

‘’NOS Digital ontwikkelt de grote platformen van de NOS: NOS.nl, NOS apps, Teletekst apps, Jeugdjournaal site en apps en Nieuwsuur site en apps. Hiermee bereiken wij een miljoenenpubliek.

In het NOS Lab experimenteren wij met nieuwe vertelvormen voor de millennial, oftewel voor een jongere doelgroep. Traditionele media als radio, tv en kranten trekken een steeds ouder publiek. Voor de millennials willen wij ook de betrouwbare nieuwsbron zijn, dat betekent dat wij hen moeten bereiken waar zij zijn en dat is niet perse op TV of via de radio.’’

Pin It on Pinterest

Share This